27 april 2008

Vecka 17 - Johan

2008-04-21: Arbete med gruppen
2008-04-22: Handledningstillfälle 2

Tid denna vecka: 5 h 0 min
Totalt: 123 h 45 min

Vecka 17 - Aram

Aktivitets- och tidsrapport för vecka 17.

  • Måndag 21.04.08: Arbetat i skolan.
  • Tisdag 22.04.08: Återkoppling 2 + arbete i skolan.
  • Onsdag 23.04.08: Arbete i skolan.
  • Fredag 25.04.08: Arbete i skolan.
  • Söndag 27.04.08: Uppdaterade bloggen.

Tid denna vecka: 21 h

Totalt: 191 h

Status - Vecka 17

Vårt projekt rullar nu stabilt, dock med stödhjul. Så skulle vi kunna beskriva projektets status. Under veckan löstes flera fel med implementeringen av gömda markovkedjor. Vi hade exempelvis gjort en fundamental miss och implementerat metoden så att möjligheten fanns att träna en gest efter varje utfört exempel av den. Detta rättades till och nu utförs alla exempel innan gesten tränas.


Vi har även implementerat serialisering (sparning) för de inspelade gesterna och funktionerna. Nu är inte längre allting nollställt när WiiMove startas om.


Vi hann även ta ut programmet på dess första skakiga övningskörning. Vi spelade in olika gester som kaströrelser, ryck åt alla väderstreck, stötar i djup och cirklar och länkade dessa samman med de olika funktionerna som Wiinamp stöder.


Sannolikheterna är fortfarande väldigt låga, endast omkring 20 % i de bästa fallen men ofta MÅNGA tiopotenser värre. Dock fungerar Bayesklassificeraren mycket bra och väljer ut rätt gest i majoriteten av fallen. Problem som vi kommer att arbeta med kommande vecka är att gester inte kan spelas in om de är för långa eller korta. Problemet är att intervallet för detta är hårfint som det ser ut nu.


Va gäller användargränssnittet implementerades batteriavläsning och under options-delen kan man nu ändra färg på accelerometergraferna. Användargränssnittet är nu hel klart förutom någon procentenhet. Kvar att implementera är uppdateringen av gestidentifieringsrutan samt en begränsning på hur många exempel av en gest man måste utföra innan man har möjlighet att spara. Detta för att förhindra att användaren tränar en gest med för få repetitioner, vilket leder till dålig identifiering.


Andra småfunktioner värt att nämna är att Wii Remoten nu blinkar och vibrerar då den har anslutits. Med en knapptryckning på "home" minimeras applikationsfönstret och en tryckning på styrkorset visar batteristatusen på Wii Remotens 4 lampor (bra om man ej kan se statusen på datorskärmen).


Vi kommer ännu kommande vecka ut att lägga mycket kraft på att förbättra gestidentifieringen innan vi under vecka 19 kommer att lägga fokus på slutrapporten som redan har börjat ta fin form. Vi utesluter dock inte att en liten del av gruppen lägger ner lite tid på att förbättra identifieringen även efter vecka 19. En till två veckor innan inlämningen kommer dock troligtvis all fokus ligga på rapporten.

Vecka 17 - Alexander

Aktivitets- och tidsrapport för vecka 17.

  • Måndag 21.04.08: Arbete med gruppen i skolan. Skrev på rapporten.
  • Tisdag 22.04.08: Skrev på rapporten.
  • Onsdag 23.04.08: Arbete med Aram, Erik och Fredrik.
  • Torsdag 24.04.08: Skrev på rapporten. Fackspråksföreläsning.
  • Fredag 25.04.08: Skrev på rapporten.
  • Lördag 26.04.08: -
  • Söndag 27.04.08: Skrev på rapporten. Uppdaterade bloggen.

Tid denna vecka:  23 h

Totalt: 248 h