02 februari 2008

Status - Vecka 4 och 5

Efter en inledande vecka av bollande av ideér och fördelningar av ansvar har vi mot slutet av vecka 5 kommit fram till vad vi vill göra.

Vi vill utveckla ett verktyg för att spela in och identifiera gester utförda med Nintendos Wiimote. Detta verktyg skall vi sedan tillämpa genom att styra en mediaspelare. Vi använder alla i gruppen olika sorters mediaspelare till vardags och vi tror att möjligheten att styra dessa med Wiimoten skulle vara både smidigt och roligt. Vi vill dessutom konstruera programmet så att det är möjligt att utveckla styrning med gester för alla möjliga program. Att hårdkoda det till en mediaspelare känns tråkigt. Att skapa en bas för vidare utveckling finns det dessutom ett behov av. Program existerar för att använda Wiimoten till exempelvis mängder med mediaspelare men i de fallen finns bara stöd för Wiimotens knappar. Dess potential har inte utnyttjats fullt ut ännu.

Vi har valt att ignorera stöd för PDA:er. Detta är ointressant för vår tillämpning och skulle troligtvis ta upp för mycket av vår arbetstid. Att skriva ett program för att överföra accelerationsmåtten med mera från Wiimoten har vi också struntat och kommer att använda oss av ett färdigt bibliotek. De färdiga applikationerna för detta är så pass bra och vi vill hellre koncentrera oss på identifieringen av gester och tillämpningen.

Vi vill gärna ge användaren möjlighet att själv bestämma vilka gester de vill använda för olika funktioner i mediaspelaren. En användarundersökning kommande vecka skall undersöka detta mer i detalj.

Vi utvecklar kanske stöd för feedback i form av audio via Wiimoten samt möjligheterna att använda den som mus och lägga till media i mediaspelaren. Audiofeedback kan vara av nytta när användaren inte ser dator- eller TV-skärmen. WiiremoteJ har stöd för detta men inte Wiimote Lib. Beslut tas kommande vecka. Att utveckla en accelerometerstyrd mus borde inte vara ett problem men har vi inte tid att göra det bra så struntar vi i det.

Kommande vecka skall algoritmer för gestidentifiering utvärderas, användingsundersökningen skall utföras och systemarkitekturen skall börja tas fram.