10 februari 2008

Utvärdering och val av bibliotek

Egenskaper

WiimoteLib

WiiremoteJ

Öppen källkod



Dokumentation



Aktivt forum



Plattformsoberoende



Ljud-support



Kräver externa bibliotek



Kunskap i språket (% i gruppen)

40%

100%

Diskussion av matrisdata: 

Då WiiremoteJ inte är öppen källkod blir man beroende av extern hjälp vid eventuella buggar. Båda är bra dokumenterade och har aktiva forum. WiiremoteJ är kodat i Java vilket gör det plattformsoberoende medan WiimoteLib är kodat i C# och stöds endast (väl) på Windows-plattformen. Vi ser dock ej detta som en större nackdel och väger inte detta argument så tungt i utvärderingen eftersom majoriteten av dagens datoranvändare använder Windows. Ljud-support är inte kritisk i dagsläget och vid behov kommer vi att själva implementera stöd för det i WiimoteLib. Vi ser beroendet av externa bibliotek som befinner sig i ett uvecklingsstadie som en nackdel då risken för buggar är större.Även fast en mindre del av gruppen är familjära med C# än Java så ser vi inte det som nån större tröskel eftersom dessa språk är väldigt lika.


Slutsats: 

WiimoteLib är öppen källkod och är inte beroende av något externt bibliotek vilket gör att risken för elaka buggar är liten. Det är även ett väldokumenterat bibliotek med bl.a. exempel-applikationer och ett aktivt forum.

Även om inte alla i gruppen är bekanta med C# ser vi det inte som en nackdel. Snarare som en fördel då vi har ett utmärkt tillfälle att få kunskaper i ett nytt språk som används mycket ute i industrin. Därför har vi valt att använda WiimoteLib och C#.