10 mars 2008

Status - Vecka 10

Denna vecka handlade mest om att fördela och planera arbetet under tentaperioden och det efterföljande höstlovet. Ett arbetsschema togs fram och finns att se i detta mötesprotokoll.

Implementeringen av HMM tar små steg framåt. Flera fel har hittats och rättats till men fortfarande fungerar inte inspelningn eller identifieringen så väl som vi vill.

Arbetet har delats upp. Erik har nu hand om designen av GUI:t. Alexander och Aram skall arbeta med att göra en plugin till mediaspelaren. Valet föll på Winamp. Johan och Fredrik fortsätter med att färdigställa HMM-implementeringen.

Angående GUI:t har vi nu en klarare bild över hur det skall se ut. I grova drag kommer det bestå av tre delar. En för inspelning, en för att fördela gester till önskade applikationer och en för att organisera gestern. Skärmdumpar kommer att läggas upp när tillgängliga.

Kort om de tre delarnas design:

  • Inspelning: Visar våre tre accelerometergrafer för feedback. Innehåller information över hur en inspelning skall göras.
  • Organisation: En lista med namn på inspelade gester och knappar för att addera, radera, spela in (på nytt).
  • Fördelning: En lista med program och vilka gester man bundit till dem samt en separat lista med gester som man kan välja att binda till program.